In Pendrecht Rotterdam ligt een stuk grond braak. Nu is het nog niets, maar het wordt een echte avonturentuin. Het ontwerp voor de natuurlijke speeltuin wordt gemaakt op basis van de ideeën, dromen en wensen van de kinderen en ouders uit de buurt. Op deze weblog kun je lezen wat er al is bedacht en wat nog staat te gebeuren.

18 mei 2006

tijd om te kiezen

De afgelopen weken is er een hele berg ideeën geleverd door mensen uit Pendrecht. Hieronder kun je alles op een rijtje zien staan. Nu willen we graag weten welke van die ideeën jullie goed vinden en welke niet. Wat vinden jullie bij een avonturentuin passen? Wat vind je het belangrijkste? Wat denk je dat mogelijk is?
Je kan hier op de website een bericht achterlaten met daarin jouw mening. Klik op "comments", onder aan het bericht. Je hoeft je niet in te schrijven als je op "other" of "anonymous" klikt.

alle ideeën op een rij:
* apart gedeelte voor peuters/kleuters
* boomhutten
* kabelbaan
* klimberg
* plek voor kampvuur
* (touw)brug over het water
* doolhof
* hindernisbaan
* struiken voor vlinders en andere kleine diertjes
* heuvel met daaronder een container voor opslag
* grote stenen om op te zitten
* materiaal om hutten te bouwen
* bootjes
* lianen om aan te slingeren
* hek waar je niet gemakkelijk overheen kan klimmen om de speeltuin
* ondergrondse gang
* hutten op palen
* huisje waar je spullen kan lenen, bijvoorbeeld hamer en spijkers
* doeken om een wigwam te kunnen maken
* een plek voor moeders om samen te zitten/praten, apart, maar met overzicht op de tuin
* plekje waar je je rustig kan terugtrekken/alleen kan zijn
* een waterval
* apart deel voor dieren (konijnenhok of iets dergelijks)
* gratis entree
* elke dag open (ook op zondag!)
* plek om te fietsen/skelteren (van de berg af?)
* voetbalveld




Afgelopen woensdag was het museum weer open. Er hingen een hoop nieuwe tekeningen van basisschool Over de Slinge. Volgende week komen er nog meer van De Hoeksteen. Veel kinderen zijn even komen kijken naar hun werk, en ook waren er weer nieuwe buurtbewoners die mee wilden praten. In het museum kun je bekijken wat andere kinderen hebben bedacht, en jouw mening daarover geven. Dat hebben nu al een boel mensen gedaan, maar als je zeker wil weten dat jouw favoriete idee er komt moet je natuurlijk ook iets laten weten! Woensdag aanstaande, 24 mei, is het museum weer open, en dat is de laatste dag dat je kan stemmen op alle ideeën. Daarna wordt een eerste ontwerp gemaakt met alle dingen die door jullie zijn gekozen. Dat ontwerp kan je dan later weer komen bekijken in het museum, de groene keet op de plek van de avonturentuin.